Helpende Stichting Dignis 27-04-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Helpende Stichting Dignis 27-04-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Helpende - De Enk (PG)

Zuidlaren

 • Locatie: Enk, Zuidlaren
 • Uren: 16- 24 (in overleg)
 • Salaris: € 2.339,72 - € 2.928,27 - FWG 25
 • Dienstverband: vast contract

Jouw toekomstige collega's aan het woord
Henk, verzorgende IG: "ik werk nu 10 jaar op de Enk. Je krijgt hier de vrijheid om een persoonlijke draai te geven aan jouw werkzaamheden. Hierdoor al zoveel mooie momenten met bewoners mogen meemaken, zoals een potje hockey door het hele huis heen, een evaluatie van een stagiaire samen met de bewoner of alle lolletjes tussendoor. Zo mooi hoe gevat de bewoners nog kunnen zijn ondanks hun ziektebeeld. We zijn met zo'n 7 collega's gekoppeld aan één van de huiskamers. We spelen als team in op de achtergrond en behoeftes van de bewoners. En ja, er zitten zeker zware momenten tussen door de bijkomende gedragsproblematiek. Maar we weten waar we het voor doen.

"

Als helpende psychogeriatrie(PG)

 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen met uiteenlopende vormen van dementie;
 • werk je op een ruime en moderne locatie in een groene omgeving;
 • is voor jou en je collega's een goede samenwerking vanzelfsprekend, zijn de lijnen kort en wordt er naar je geluisterd;
 • kun je op eigen initiatief stappen zetten in jouw ontwikkeling.

Daarom is Dignis de plek voor jou
De Enk is een moderne locatie en bevindt zich in een bosrijke omgeving in Zuidlaren. Binnen de Enk wonen diverse bewonersgroepen( P.G, N.A.H, Psychiatrie en Korsakov) met een eigen en specifieke zorgvraag. De zorg aan de +- 120 bewoners wordt verleend door verschillende zorgteams, de triageverpleegkundigen, de agogen, de behandeldienst en de kwaliteitsverpleegkundigen.

Jij gaat aan de slag op één van de 3 PG-afdelingen (Hondsrugstraat, Hunebedstraat, Turfstraat) waar bewoners verblijven met een vorm van dementie. Elke afdeling heeft 4 huiskamers, met elk 8 bewoners. Jij bent gebonden aan één huiskamer, maar werkt indien nodig ook op de andere huiskamers van de afdeling.
Je sluit aan bij gemotiveerde collega's die goede zorg willen verlenen en open staan voor kennis, suggesties en werkmethodieken. Deze helpen hen om bij de steeds complexere zorgvraag te kunnen aansluiten. In de Enk zoeken we de verbinding met elkaar en is het fijn werken. Naast hard werken is er altijd ruimte voor humor en gezelligheid.

Zo maak jij het verschil
Jij weet natuurlijk als geen ander wat het werk inhoudt. We zetten hieronder nog even op een rijtje:

 • De bewoners begeleiding en ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken en ADL-activiteiten. Ook stimuleer je ze hierbij in hun zelfredzaamheid.
 • Toezicht houden op de huiskamer en bijdragen aan activiteiten om het wonen vorm te geven.
 • Bijzonderheden signaleren ten opzichte van het zorgplan en hierover rapporteren aan de verzorgenden en verpleegkundigen.
 • Zorgdragen voor een veilige en rustige woonomgeving.
 • Assisteren en ondersteunen bij het verrichten van verzorgende handelingen bij de cliënt.

Over onze organisatie

Wij zijn een ouderenzorg organisatie bestaande uit 8 locaties verdeeld over Groningen en (noord)Drenthe. We bieden zorg aan +- 900 cliënten binnen en buiten onze gebouwen. Met ruim 1400 medewerkers bieden we zorg aan (zeer) kwetsbare mensen (hoofdzakelijk ouderen) met ernstige psychogeriatrische en/of somatische problematiek, vaak in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblemen. De dienstverlening bestaat uit: dagbesteding, extramurale zorg, revalidatie, verzorgd zelfstandig wonen en verpleeghuiszorg.

Dit krijg je van ons
In het kader van zelforganisatie krijg je de ruimte om eigen/in het team professionele afwegingen te maken rondom de bewoner. Je krijgt als individu de verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we jou verschillende opleidingen en (online) trainingen aan.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.339,72 tot maximaal € 2.928,86 bij een 36-urige werkweek, volgens de cao VVT in FWG 25.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en 8% vakantiegeld.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • 237,4 vakantie uren bij een 36-urige werkweek.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen en op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's, zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou
Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, contact maakt met de bewoners en hun vertrouwen en aandacht geeft. De achtergrond, leefstijl, voorkeur, wensen en behoeften van de bewoners verschillen sterk van elkaar. Je bent gericht op het leren kennen en begrijpen van de bewoner: belevingsgerichte zorg. Bekijk hier meer over waar Dignis voor staat
Tegelijkertijd ben jij in staat om mee te bewegen in de verandering/achteruitgang van de bewoners. Je kunt letterlijk tegen een stootje bij de eventueel voorkomende verbale of lichamelijk agressie. Je bent je ervan bewust dat dit bij het ziektebeeld hoort en niet persoonlijk is.

Verder heb je:

 • een mbo 2- diploma helpende;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien.
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding. De kosten worden door Dignis vergoed;

Solliciteer of maak vrijblijvend kennis
Je kunt direct solliciteren via het sollicitatieformulier t/m uiterlijk 12 mei aanstaande. We zijn benieuwd naar je en nemen snel contact met je op.
Wil je eerst meer weten of vrijblijvend een dienst meelopen? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met onze locatiemanagers van de Enk: ) of Hans Oosting ). Tot snel!

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je ons bereiken via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerzorgende Ig
Indicatie salaris (min – max]2339 – 2928
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractStage
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieZuidlaren, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.dignis.nl/vacatures/helpende-de-enk-pg/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.