Netwerkcoach Kwartier Zorg & Welzijn 02-05-2024

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Netwerkcoach Kwartier Zorg & Welzijn 02-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Netwerkcoach - Humanitas

Mensen met een migratieachtergrond

Activiteiten

Coaching en mentoring, Informatie- en advieswerk, Maatjeswerk, persoonlijke aandacht

Gegevens van de organisatie

Organisatie

Humanitas Midden-Groningen

Omschrijving werklocatie

Humanitas - Troelstralaan 7 Hoogezand

E:

T:

A: Laan van de Sport 2, 9603 TG Hoogezand

Humanitas ziet dat het lastig is voor nieuwkomers om de weg te vinden richting (vrijwilligers)werk. Bij het vinden van werk is een netwerk belangrijk en dat is juist waar het vaak nog aan ontbreekt bij nieuwkomers. Daarin wil Humanitas graag ondersteunen en daarvoor zoekt Humanitas vrijwilligers, namelijk netwerkcoaches. Het doel van dit project is het in contact brengen van nieuwkomers met werkplekken, zowel betaalde banen als vrijwilligerswerk en stageplekken.

Hiervoor zoekt Humanitas vrijwilligers die kunnen ondersteunen op gebied van netwerkversterking. Nieuwkomers hebben behoefte aan contacten met mensen die werken in het werkgebied waar de nieuwkomers ook zouden willen werken. Bijvoorbeeld als een nieuwkomer een diploma heeft op een bepaald werkgebied maar niet goed weet wat de vervolgstap is. Hierbij kun jij als netwerkcoach die ook contacten heeft op dat werkgebied helpen met netwerken. Hierbij kun jij informatie verstrekken over het werkgebied en aangeven wat de nieuwkomer eventueel nog moet leren/studeren voordat hij of zij kan solliciteren. Daarnaast is het voor het vinden van (betaald) werk belangrijk om een netwerk op te bouwen, en daar kun jij als netwerkcoach een belangrijke rol in spelen door de nieuwkomers aan mensen in dat werkgebied te koppelen.

Daarnaast zijn er nieuwkomers die actief op zoek zijn naar een stageplek, vrijwilligerswerk of betaalde baan en die daarbij één-op-één begeleiding nodig hebben, omdat het hun zelf niet lukt om te solliciteren. Denk aan het schrijven van een sollicitatiebrief, het vinden van vacatures, en het voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Jij wordt dan, voor zover mogelijk, gekoppeld aan een nieuwkomer die wil werken in het werkgebied waar jij affiniteit mee hebt.

Nieuwkomers die een bijstandsuitkering ontvangen, krijgen natuurlijk ook begeleiding van BWRI. Als nieuwkomers met een bijstandsuitkering om hulp vragen, zorgt Humanitas dat er afstemming is met BWRI.

Vaardigheden en kwaliteiten

Het is belangrijk om goed te kunnen luisteren naar iemands hulpvraag en dat je iemand goed en duidelijk kan informeren. Het is handig als je werkervaring hebt op een bepaald gebied en dat je een goed netwerk hebt of er goed in bent om een nieuw netwerk op te bouwen.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Jij kunt al verschil maken door jouw werkervaring te delen. Nieuwkomers zijn erg dankbaar en gemotiveerd. Je krijgt ondersteuning door een coördinator. Periodiek worden er bijeenkomsten voor alle netwerkcoaches georganiseerd.

Aanvullende opmerkingen

Of wil je je aanmelden als netwerkcoach? Neem contact op door te bellen naar of mail naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWerkcoach
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacature/netwerkcoach-humanitas/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Sappemeer: