Adviseur Ruimtelijke Plannen Matchpartner 02-10-2023

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Adviseur Ruimtelijke Plannen Matchpartner 02-10-2023

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Het team Ruimtelijke en economische ontwikkeling is één van de teams binnen het domein Leefomgeving. De Gemeente is volop bezig om het domein Leefomgeving goed vorm te geven zodat ze voor de toekomst klaar staan voor alle uitdagingen. Te denken valt aan de NPG-projecten, zoals Herstructurering maar ook de A7-visie, de verstedelijkingsopgave, energietransitie.

Het team bestaat uit 33 medewerkers. Beleid, uitvoering en dienstverlening wordt gecombineerd uitgevoerd waarbij veel wordt samengewerkt, ook met de andere teams. Het team werkt aan ruimtelijk beleid in brede zin. Van omgevingsplan tot beleidsregels en bestemmingsplannen. Daarnaast worden individuele verzoeken en initiatieven behandeld. De taakgebieden van het team zijn; Ruimtelijke ordening, Stedenbouw, Verkeer, Wonen, Geluid, Erfgoed, Archeologie, Bodem en Economie. Vanuit het team vindt interactie plaats met het rijk en de provincie en wordt landelijk en provinciaal beleid vertaald op lokaal niveau.

Vacature eisen

Als Adviseur Ruimtelijke Plannen adviseer jij binnen kaders en stelt bestemmingsplannen op (inclusief het bewaken en begeleiden van de hierbij behorende procedure). Daarnaast adviseer je het management en het bestuur over uiteenlopende bestemmingsplanaangelegenheden. Je draagt zorg voor de uitvoering van planologische procedures zoals principeverzoeken, projectbesluiten en planschadeverzoeken. Verder vertegenwoordig je de gemeente in juridische procedures o.a. bij de rechtbank en Raad van State. In jouw dagelijkse werk lever je een actieve bijdrage aan zowel ruimtelijke projecten als aan de ontwikkeling van nieuw ruimtelijk beleid.

Wie ben jij?

Jij weet op ieder moment jouw goed ontwikkelde analytisch denkvermogen aan te wenden. Jouw politiek/bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn komen dagelijks van pas. Daarbij heb je gevoel voor afstemming en samenhang tussen verschillende beleidsterreinen binnen de gemeente met bestuurlijke en maatschappelijke impact. Met jouw goede communicatieve en sociale vaardigheden ben je in staat relaties op te bouwen en deze te onderhouden


Arbeidsvoorwaarden
  • Ageronde HBO- opleiding in een relevante richting (bv Sociale Planologie);
  • Minimaal 3 a 4 jaar ervaring in de genoemde werkzaamheden;
  • Kennis op het gebied van (het maken van) bestemmingsplannen, gebiedsontwikkeling en planologie;
  • Een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen;
  • Politiek/bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn;
  • Gevoel voor afstemming en samenhang tussen verschillende beleidsterreinen binnen de gemeente met bestuurlijk  en  maatschappelijk impact;
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden waarmee je in staat bent relaties op te bouwen en deze te onderhouden.  

 

FunctietitelAdviseur Ruimtelijke Ordening
Indicatie salaris (min – max]3500 – 5000
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensdanielle@matchpartner.nl , 31628248263 http://www.matchpartner.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://easyapply.jobs/r/6jzHjQ620w19764Jlv0m

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Sappemeer: