Bewonersbegeleider Maandag 16-05-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Bewonersbegeleider Maandag 16-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Over de functie

Als bewonersbegeleider ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van bewoners binnen een aardbevingsgebied. Jij voert de gesprekken met de bewoners over het versterkingsproces, ondersteund de bewoners en informeert hun gevraagd en ongevraagd. Daarnaast inventariseer jij de behoeften van de bewoners door actief te luisteren, vragen te stellen en geïnventariseerde punten te communiceren richting de gebiedsmanager. Doordat jij regelmatig overlegt met de andere bewonersbegeleiders, zowel op het versterkingspunt als over de versterkingspunten, draag jij de zorg voor een herkenbare benadering van de bewoners. Verder informeer jij als bewonersbegeleider de bewoners op een transparante wijze over de impact van de beslissingen, de bezwaar- en beroepsmogelijkheden en hun rechten. Ook signaleer jij vroegtijdig de mogelijke verstoringen die een vlotte afhandeling van de versterking ten behoeve van de bewoners in de weg kan staan.

Jouw kalme en vriendelijke aard stellen jou in staat om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren, waarin de bewoners zich op hun gemak voelen. Jij kan de juiste woorden vinden om zaken uit te leggen over wat er wel of niet mogelijk is binnen een traject. Tijdens een traject kan het voorkomen dat een bepaalde conclusie en/of plan leidend is en hierin niks veranderd kan worden. Dit zal dan ook overgebracht moeten worden naar de bewoners. Als bewoners begeleider ben jij de verbinder tussen de bewoners en andere partijen. Jij kunt te maken krijgen met de complexiteit van psychische problemen. Als bewonersbegeleider beschik jij dus over empathie, crisismanagementvaardigheden en communicatievaardigheden en jij kan dus rust en stabiliteit bieden in stressvolle situaties. Het is van belang om zaken op voorhand te signaleren, om rust en overzicht te behouden en niet vanuit emotie te reageren.

Als bewonersbegeleider kom jij te werken in een gebiedsteam. Jij wordt hiërarchisch en functioneel aangestuurd door de gebiedsmanager. Jij bent werkzaam op een versterkingspunt in het aardbevingsgebied, maar komt ook bij de bewoners thuis.

Dit bieden wij jou:

 • de mogelijkheid tot een vast contract en een vast aantal uur per week;
 • salarisschaal 10 conform CAO: €3.435,11 - € 5.468,38;
 • de mogelijk tot een leaseauto;
 • reiskostenvergoeding €0,23 per km, ongelimiteerd;
 • persoonlijke begeleiding en loopbaanadvies;
 • Maandag® Academy en persoonlijk opleidingsbudget gericht op vakinhoudelijke trainingen/opleidingen en persoonlijke ontwikkeling.

Klinkt dit interessant of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met mij op via britt.vandenberg@maandag.nl of 06-51 86 16 03

Functie eisen

Wie zoeken wij?

 • een afgeronde en relevantie hbo-opleiding;
 • een Post hbo-opleiding mag ook;
 • relevantie werkervaring als begeleider binnen een wijk of gebied of werkervaring als begeleider binnen de (complexe) zorg;
 • jij hebt een rijbewijs.

Over het bedrijf

De opdrachtgever zorgt voor een veilig en toekomstbestendig wonen, werken en naar school gaan in het aardbevingsgebied. Om de betrokken bewoners hierbij goed te betrekken is de rol van de bewonersbegeleider cruciaal. De bewonersbegeleider hebben als doel om de bewoners in het aardbevingsgebied door het (gehele of een deel van het) versterkingsproces heen te begeleiden.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Bewonersbegeleider die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelNatuurgids
Indicatie salaris (min – max]3435 – 5468
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensbritt.vandenberg@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108215852?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.