Casemanagers Jeugd Kwartier Zorg & Welzijn 06-06-2024

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Casemanagers Jeugd Kwartier Zorg & Welzijn 06-06-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Casemanagers Jeugd

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het vergroten van de samenredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Er ligt een duidelijke opgave, namelijk het door ontwikkelen van het voorliggend veld richting integrale gebiedsteams en het werken aan meetbare resultaten. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee 'Altijd in de Buurt'.

Kwartier geeft uitvoering aan vier Gebiedsteams inclusief de aansturing hiervan. Een Gebiedsteam is een netwerkorganisatie waarin verschillende disciplines op het gebied van Zorg en Welzijn integraal samenwerken.

Voor deze gebiedsteams zijn wij op zoek naar ervaren

Casemanagers Jeugd

voor 28 tot 36 uur per week

Voor de functie geldt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met intentie tot verlenging.

Werkveld

De Gebiedsteams hebben ieder een eigen werkgebied in de gemeente Midden-Groningen en richten zich op preventie, netwerkversterking en toegang tot het sociaal domein vanuit drie sociale wetten: de Jeugdwet, de WMO en de Participatiewet.

Onze medewerkers geven advies en informatie, bieden procesmatige kortdurende en langdurige psychosociale hulpverlening en bieden case-management aan inwoners op alle levensdomeinen. De teams werken integraal en zijn multidisciplinair ingericht.

Visie

We werken vanuit de visie op sociale veerkracht. Dit is het vermogen van mensen om met hulp van hun netwerk tot antwoorden te komen op de uitdagingen die ze tegenkomen. In een sociaal veerkrachtige samenleving hebben inwoners het heft in eigen handen. Mensen kunnen de uitdagingen van deze tijd aan en mensen met een beperking functioneren zo zelfstandig mogelijk. We werken zoveel mogelijk integraal met als doel problemen te voorkomen en te normaliseren.

Wat ga je doen

Als Casemanager Jeugd ondersteun je gezinnen, opvoeders en jeugdigen bij het verhelderen van hun vragen en behoeften op alle levensdomeinen. Je hebt kennis van uiteenlopende (familie)systemen en bent pro actief in het betrekken, versterken en ondersteunen van het gezin en het netwerk bij het maken van een (familie)plan met concrete doelen. Daar waar nodig zet je gespecialiseerde hulpverlening in om met het gezin aan de doelen te werken. Je voert hierin het case- management om de afstemming tussen de verschillende partijen te bevorderen en te volgen.

In crisissituaties weet je te bemiddelen en de-escalerend te interveniëren. Je bent alert op signalen van kindermishandeling, huiselijk geweld en andere bedreigingen van een gezonde ontwikkeling van de jeugdige. Je kunt hierin adequaat handelen en voert waar nodig de regie over de uitvoering van een (familie)plan.

Wat verwachten wij

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau (Social Work, MWD, SPH) en
bent in het bezit van een SKJ registratie. Je kunt zelfstandig werken in een multidisciplinair team, als generalist naar de inwoners en als specialist binnen het team. Je zet jouw kennis en kunde op het gebied van jeugd in voor het team en ter ondersteuning van de overige teamleden. Integraal samenwerken is een kwaliteit van jou. Je bent een kei in motiveren, organiseren, plannen en analyseren en maakt heldere rapportages. Je bent bekend met ontwikkelingspsychologie en psychopathologie en herkent onveilige opgroeisituaties en signalen van kindermishandeling.

Je hebt ervaring in het managen van complexe cases en beschikt over ruime kennis van het werkveld van sociaal werk, de jeugdzorg en van de wet- en regelgeving op gebied van jeugd.

Natuurlijk sta je zelf stevig in je schoenen en kun je goed omgaan met conflicten en crisissituaties en handel je altijd professioneel. Wij vinden het belangrijk dat je een open en reflecterende houding hebt en zichtbaar, benaderbaar en ondernemend bent.

Voor de uitoefening van deze functie is het kunnen overleggen van een VOG noodzakelijk. Deze wordt door Kwartier aangevraagd voordat je in dienst treedt.

Wat bieden wij

Je komt terecht in een plezierig en zelfstandig team, waarbinnen aandacht en ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling en de dingen die jou bezighouden maar ook voor humor en relativering.

Het team bestaat uit verschillende disciplines en medewerkers die zich met veel ervaring en gedrevenheid inzetten voor de burgers in de wijk. Het is een plezierige werkomgeving waarin ruimte is voor ondernemerschap en kansen.

Verder bieden wij:

  • Een dienstverband voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging;
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, inschaling in schaal 9 (minimaal € 3.584 en maximaal € 5.002 bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
  • Startsalaris afhankelijk van relevante werkervaring;
  • Individueel Keuze Budget en Loopbaanbudget;
  • Beschikking over een laptop en mobiele telefoon.

Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met () op nummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGezinscoach
Indicatie salaris (min – max]3584 – 5002
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/casemanagers-jeugd-2/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.