Financial Controller Zorg Dichtbij 16-05-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Financial Controller Zorg Dichtbij 16-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Geplaatst op 13 mei 2024

Voor onze groeiende organisatie zijn wij op zoek naar een ervaren financial controller. We zoeken een analytisch persoon die een sleutelrol wil spelen in het financiële hart van onze dynamische zorgcoöperatie.

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een zorgaanbieder en maakt veilig thuis blijven wonen, leven en sterven mogelijk in Noord- en Oost-Nederland. De zorg en begeleiding leveren wij met zzp'ers en zorgorganisaties. Dit zijn onze leden en de eigenaren van de coöperatie. Doordat alle leden marge afdragen, ontstaat een gezamenlijk budget, waarvan o.a. een bestuur en een centraal kantoor worden bekostigd. Het bestuur en kantoor borgen, faciliteren en organiseren diverse zaken voor de leden. Denk aan relatie- en contractmanagement, kwaliteit, cliëntadministratie en declaratie van zorg. Op deze manier kunnen onze leden zich richten op hun kernactiviteit: goede zorg en begeleiding leveren.

De Dichtbij-werkers

Werk je voor Coöperatie Dichtbij? Dan ben je een Dichtbij-werker. Zo noemen wij de medewerkers en zzp'ers van kantoor. Het team bestaat uit ongeveer 40 personen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groningen, met een dependance in Almelo. Benieuwd naar de gezichten achter onze coöperatie? Bekijk dan onze teampagina .
De Dichtbij-werkers hebben enerzijds de taak om coöperatieleden zo goed mogelijk van dienst te zijn, anderzijds moeten ze ook de kwaliteit bewaken.

Wat ga je doen als financial controller?

Coöperatie Dichtbij is actief in meerdere zorgdomeinen. Dit betekent dat er veel verschillende financiële stromingen omgaan in de organisatie. Als financial controller deins jij niet terug van een uitdaging en houd je het hoofd koel om alle financiën op rij te zetten en hier helder op te rapporteren.

Dit ga je doen:

 • Je stelt de jaarrekening en begroting op, waarbij je een cruciale rol speelt in het financiële overzicht van onze organisatie.
 • Als bewaker van de planning & control-cyclus zorg je voor een gestroomlijnde financiële planning en rapportage.
 • Je informeert, adviseert en ondersteunt de raad van bestuur en het management. Je pakt hierbij de rol van sparringpartner en bent niet bang om kritisch te zijn en je mening te geven, onderbouwd door cijfers.
 • In nauwe samenwerking met onze data-analist, financieel medewerker en accountant verzamel je periodiek waardevolle financiële managementinformatie.
 • Je ontwikkelt, onderhoudt en rapporteert essentiële financiële kengetallen, waarmee we onze prestaties kunnen blijven verbeteren.
 • Je bewaakt de volledigheid van opbrengstenstromen en optimaliseert factureringsprocessen.
 • Je voert grondige grootboekcontroles uit en maakt en analyseert periodeafsluitingen om de financiële gezondheid van onze organisatie te waarborgen.
 • Als applicatiebeheerder van Exact ben jij dé expert die ervoor zorgt dat ons financiële systeem optimaal functioneert.
 • Je voert projectmatige werkzaamheden uit en bewaakt de debiteurenportefeuille, waarbij je zorgt voor een gezonde cashflow.

Wat verwachten we van je?

Belangrijke competenties voor deze rol zijn:

 • Je beschikt minimaal over een relevante hbo-opleiding en hebt aantoonbare ervaring in een financiële rol, bij voorkeur in de zorg.
 • Je hebt een diepgaande kennis van geautomatiseerde systemen en boekhoudpakketten. Ervaring met Exact Online is een grote pré.
 • Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en je bent altijd op zoek naar verbetering.
 • Je bent initiatiefrijk, kunt goed prioriteiten stellen en organiseert je werk efficiënt.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, evenals een proactieve en zelfstandige werkhouding.

Kortom, je bent klaar voor een uitdagende rol waarin je een cruciale bijdrage levert aan de financiële gezondheid van onze groeiende coöperatie.

Wat bieden wij?

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie gewerkt maar ook veel gelachen. We werken volgens de 5 V's: vakmanschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen, verbinding en vitaliteit .

Er wacht jou een gemotiveerd team van collega's en een energieke, dynamische werkomgeving. Je komt te werken bij een unieke zorgorganisatie en krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, midden in de samenleving. Ons ledenbestand bestaat uit gemotiveerde zzp'ers en organisaties die echt verschil maken in de wereld. Zij zetten zich iedere dag in om de zorg te verbeteren.

Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken: op ons kantoor in Groningen of vanuit huis. Ook krijg je een eigen laptop, bieden we lunch op kantoor en leuke personeelsuitjes als het jaarlijkse Dichtblij-uitje en het Dichtbij-diner. Bovendien is er volop ruimte voor opleiding, ambitie en persoonlijke ontwikkeling.

Inschaling en dienstverband

Inschaling van deze functie is FWG 60 (CAO VVT), afhankelijk van je ervaring. Deze functie is ingeschat op 24 uur per week, dit kan op termijn in overleg meer of minder worden. Er is uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteer op jouw manier

Coöperatie Dichtbij is een laagdrempelige organisatie met korte lijnen. De manier van solliciteren laten we dan ook graag aan jou over. Wil je jouw motivatie en kwaliteiten laten zien met een brief en CV? Mail ons op . Wil je jouw interesse graag mondeling toelichten? Bel ons op .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFinancial Controller
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheJuridische dienstverlening
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cooperatiedichtbij.nl/2024/05/13/vacature-financial-controller/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.