Senior Risk Manager TKP Pensioen 11-04-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Senior Risk Manager TKP Pensioen 11-04-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Senior risk manager

 • Je versterkt ons risicomanagement op weg naar een nieuw pensioenstelsel
 • Je monitort een breed palet (operationele) risico's en rapporteert hierover
 • Je bent gesprekspartner voor ons management, onze klanten én hun toezichthouder

 • Huidige: Senior risk manager
Salaris € 4.900 - € 7.000

Locatie Groningen

Opleidingsniveau Wo

Vakgebied Data & risk

Carrièreniveau Expert

Je kent de ins en outs van jouw vak als senior risk manager. Klaar dus voor je volgende stap! Bij ons krijg je alle kansen in een omgeving waar veel verandert: van een nieuw pensioenstelsel tot automatisering en digitalisering. Groei jij graag verder in een omgeving waarin je snel moet kunnen beslissen? Met oog voor de belangen op korte termijn én de gevolgen op lange termijn? Dan is dit de baan voor jou!

'Wij staan voor grote veranderingen - als sector en als bedrijf. Dat maakt risicomanagement crucialer dan ooit. Een fantastisch uitgangspunt om jezelf te bewijzen én ontwikkelen'


Auteur: Bert Keuter Functie: Manager Risk Management & Compliance

Jouw rol als senior risk manager

Dynamisch is een understatement voor jouw werkomgeving - met een nieuw pensioenstelsel op komst en een grootschalig veranderproject waarin we in snel tempo digitaliseren en innoveren. Als tweedelijns risk manager zorg je dat risicomanagement in deze dynamiek een stevige positie heeft én houdt. Vanuit jouw tweedelijns rol weet je welke risico's er spelen. Je daagt onze directie, managers en medewerkers uit bij vraagstukken over risicomanagement en adviseert ze gevraagd en ongevraagd vanuit je vakkennis en inzichten. Zo vergroot je het risicobewustzijn binnen onze organisatie. Wat je rol extra interessant maakt: je bent óók gesprekspartner van onze klanten, hun auditors en toezichthouders als het gaat de inrichting van risicomanagement en specifieke risicobeheersing.

Dit ga je doen als senior risk manager bij TKP

 • Risicoanalyses reviewen en heldere risicorapportages en -opinies opstellen voor onze directie, management en klanten
 • Het bestaan en de werking van beheersmaatregelen monitoren - en deze challengen, in lijn met onze risicobereidheid
 • Beleidskaders voor risicomanagement helpen opstellen en eenduidig uitdragen
 • Audits van onze klanten en/of toezichthouders begeleiden

Dit ben jij

Je bent integer, staat stevig in je schoenen, kunt goed luisteren en hebt een gezonde dosis overtuigingskracht. Je voelt je verantwoordelijk voor een goede uitvoering van je functie - belangrijk, want je hebt te maken met grote belangen. Tegelijk ben je een teamspeler, werk je graag nauw samen met je (directe) collega's en begrijp je de impact van jouw werk op onze organisatie en onze klanten. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en laveert makkelijk tussen alle lagen van de organisatie.

Je bent goed in het onderhouden van relaties en verbinding zoeken met mensen. Maar dat betekent zeker niet dat je overal in mee gaat. Je weet een goede balans te vinden tussen standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Op basis van jouw kennis en ervaring vorm jij autonoom je oordeel. Dit oordeel kun je goed schriftelijk en mondeling verwoorden, ook als het geen leuke boodschap is.

Mooi als je ook dit meebrengt:

 • Een afgeronde wo-opleiding, aangevuld met opleidingen en certificeringen op het gebied van risicomanagement en/of audit
 • Minstens 6 jaar werkervaring als risicomanager en/of auditor in de zakelijke dienstverlening
 • Ervaring in of uitgebreide kennis van de pensioensector
 • Ervaring met programma- en projectrisicomanagement, monitoring van beheersingskaders en het begeleiden van audits

Niet alle vinkjes gezet, maar wel enthousiast? Ook dan zien we je reactie graag verschijnen.

Hier ga je werken

Op jouw afdeling Risk Management & Compliance komen alle aspecten van tweedelijns risicobeheersing aan bod, zoals compliance en (IT-)risicomanagement. De afdeling - een open team met een prettige samenwerkingscultuur - bestaat uit 10 medewerkers met elke een eigen specialisme. Je gaat intensief samenwerken met project- en programmamanagers, eerstelijns risicomanagers en lijnmanagers. Samen zorgen jullie dat de processen binnen onze organisatie op orde blijven.

Werken bij TKP

Voor een goed pensioen vertrouwen zo'n 4 miljoen Nederlanders op ons. Vertrouwen dat wij verdienen door pensioen eenvoudig te maken. Dat doen we door samen met ruim 1.000 betrokken collega's én met onze klanten - 17 pensioenuitvoerders - te werken aan klantgerichte en betrouwbare dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. We hebben stevige ambities. Tegelijk zorgen we goed voor elkaar. En kun je zijn wie je bent. Bij ons krijg je een fijne werkomgeving met veel vrijheid en vertrouwen.

Waarom TKP?

 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel

Fijne voorwaarden

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.900 en maximaal € 7.000 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand, 8% vakantietoeslag en jaarlijks een salarisverhoging van 3% (zolang je ruimte hebt in je schaal). Je valt onder de cao van onze moeder a.s.r., krijgt 200 vakantie-uren per jaar, een NS-Business Card of kilometervergoeding én profiteert van een erg goede pensioenregeling. Bij TKP werken we deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn. Behoefte aan meer vrije tijd, voor bijvoorbeeld je eigen onderneming of vrijwilligerswerk? Dan kun je eens per 5 jaar een deels betaalde sabbatical opnemen.

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct. Binnen 2 weken krijg je een reactie van ons. Meer weten over de inhoud? Neem contact op met , cfro, via . Meer weten over de procedure? Bel onze recruiters Jolanda Postma via of Judith Krijgsman via . Of mail ze via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelRisk Manager
Indicatie salaris (min – max]4900 – 7000
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheVerzekeringen/Assurantiën
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijtkp.nl/vacatures/senior-risk-manager-2400006d

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.