Trajectbegeleider wonen Sappemeer Humanitas DMH 09-01-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Trajectbegeleider wonen Sappemeer Humanitas DMH 09-01-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Sappemeer

28 - 32 uur per week (uren zijn in overleg) 

Krijg jij je collega's mee in jouw enthousiasme? Weet jij naadloos aan te sluiten bij de (complexe) ondersteuningsvragen van de cliënt? En weet je dit ook nog te vertalen in het trajectplan? 3x Ja? Dan ben jij onze match! 

Wie zijn wij? 

Aan de weg van Sappemeer naar Hoogezand ligt de prachtige Groningse herenboerderij Stadwijck. Deze mooie plek biedt ruimte voor 16 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking en vaak ernstige bijkomende problematiek.  

Onze cliënten hebben één ding gemeen: ze hebben een lange geschiedenis in de hulpverlening achter de rug. Stadwijck biedt hun rust, regelmaat en structuur. Wij bieden ondersteuning aan cliënten met een indicatie vanuit de WLZ en aan cliënten met een indicatie vanuit een juridisch kader; de Forensische zorg. Binnen Stadwijck ga je aan de slag in een team met ongeveer 18 collega's. 

Jouw expertise zorgt voor de juiste begeleiding 

Voor het werken met onze doelgroep is het essentieel om stevig in je schoenen te staan, te beschikken over humor en relativeringsvermogen, flexibel te kunnen zijn in denken en handelen en bereid zijn tot het werken in onregelmatige diensten. Met behulp van jouw expertise en inzicht krijgen onze cliënten de juiste begeleiding. Je hebt regie en bewaakt de inhoudelijke zorg aan de cliënt van begin tot einde. Alles wat je doet is gericht op het zo zelfstandig mogelijk in het leven laten staan van de cliënt. Als trajectbegeleider ben jij in the lead voor gemiddeld 2 à 3 cliënten en zet jij (in samenspraak met anderen) het traject en de doelen hiervoor uit.  

Je houdt externe ontwikkelingen bij en vertaalt die naar de werkomgeving. Niet alleen ontwikkelingen in het vak, maar ook bij Humanitas DMH en bij de organisaties waar je mee samenwerkt. Je hebt structureel en ad hoc overleg met in- en externe collega’s, partners en belanghebbenden. Je hebt dus veel verantwoordelijkheid. Dat vind je prima, want je hebt ambitie en voelt je er goed bij.  

Jouw rol binnen het team 

Samen met je collegae trajectbegeleiders en begeleiders vorm je het directe ondersteuningsteam. In samenwerking met de coördinator en gedragsdeskundige draag je bij in een zo optimaal mogelijk, zelfstandig en veilig leer-en ontwikkelklimaat voor cliënten. Organisatorische besluiten die betrekking hebben op de kwaliteit van zorg, help jij direct te implementeren in de praktijk. Je houdt de grote lijnen in de gaten, maar hebt ook oog voor detail. Je weet wat er op cliëntniveau speelt en betrekt hier tijdig de verschillende disciplines bij. Door de kwaliteiten van jouw collegae optimaal te stimuleren help je de cliënt het beste uit zichzelf te halen en draag je bij aan de missie: "Bram is gelukkig en doet ertoe". 

Wat breng jij mee? 

 • Gezond verstand en humor
 • Een zorg gerelateerde hbo-opleiding en ervaring met de LVB doelgroep en de bijkomende problematiek en methodieken (of weet dit snel eigen te maken)
 • Je hebt kennis van systeemtheoretische principes, gespecialiseerde begeleidingsvormen en gesprekstechnieken
 • Je houdt van uitdagingen en je bent op je best als je mag werken met cliënten met LVB met vaak een ernstige bijkomende problematiek (psychiatrische problematiek/ verslavingsproblematiek etc.)
 • Jouw sociale vaardigheden zijn top: coachen, netwerken, moeilijke gesprekken (ook met verwanten) voeren en het opstellen van een goed en duidelijk trajectplan: het is op je lijf geschreven
 • Je kunt goed met computerprogramma’s overweg, want een deel administratie behoort ook tot de functie.

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde, blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar, zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. Iedereen is uniek. Juist de verschillen tussen mensen helpen ons om nog beter bij te dragen aan het geluk van onze “Bram” (onze cliënten, medewerkers en dus ook jouw geluk!). En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team, we zijn benieuwd naar jouw ideeën en inbreng  
 • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 45 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 3.861,- 
 • Extra vrije tijd (balansverlof), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
 • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen, whatsappen of mailen met Nienke, coördinator locatie Stadwijck, via mail of per telefoon 06-52875978. 

Solliciteren? Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. 

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. 

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMedewerker Wonen
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevenssollicitatie@humanitas-dmh.nl , onbekend https://www.werkenbijhumanitasdmh.nl/
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieSappemeer, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijhumanitasdmh.nl/vacature-humanitas/trajectbegeleider-wonen-sappemeer-2

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.