Adviseur Externe Veiligheid Omgevingsdienst Groningen 14-05-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Adviseur Externe Veiligheid Omgevingsdienst Groningen 14-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Logo Omgevingsdienst Groningen

 • Huidige: Adviseur externe veiligheid

Adviseur externe veiligheid

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 16 juni 2024

Wil jij bijdragen aan een veilige woon- en werkomgeving voor de inwoners van Noord-Nederland? Kun jij kansen en risico's inschatten en adviezen over veiligheid goed overbrengen? Dan is adviseur externe veiligheid een mooie functie voor jou!

De Omgevingsdienst Groningen is op zoek naar een gemotiveerde medior en een ervaren senior adviseur externe veiligheid met gespecialiseerde kennis van Omgevingsveiligheid, de Seveso-richtlijn en PGS-richtlijnen.

Wat ga je bij ons doen?

Als adviseur externe veiligheid bekijk je omgevingsplannen van gemeenten en provincies, vergunningen van bedrijven, veiligheidsrapportages, QRA's en andere veiligheidsonderzoeken van alle kanten. Je werkt hierbij nauw samen met vergunningverleners, toezichthouders, juristen en opdrachtgevers. Jouw inzichten vertaal je naar heldere, richtinggevende adviezen, zowel intern als voor onze bevoegde gezagen. Daarbij weet je keer op keer zorgvuldige afwegingen te maken in het spanningsveld tussen 'regels zijn regels' en 'iedere situatie is anders.

''

Je draagt bij aan uitvoeringsbeleid voor externe veiligheid en adviseert hier gevraagd en ongevraagd over. Jij wordt als adviseur graag gehoord en vervult een actieve rol in het landelijke en regionale (kennis)netwerk op het gebied van Omgevingsveiligheid.

Van een medior en senior verwachten we dat je over inhoudelijke kennis beschikt van en ervaring hebt met de wet- en regelgeving voor externe veiligheid en Omgevingsveiligheid. En we verwachten aanvullend dat je als senior ervaring hebt met het beoordelen en doorrekenen van QRA's, het beoordelen van veiligheidsrapporten en bij voorkeur ook met het beoordelen van andere risicoanalysemethoden.

Je gaat samen met collega's aan de slag om bovenstaande uitdaging aan te gaan.

 • Je beoordeelt vergunningsaanvragen op het gebied van externe veiligheid en geeft gedegen advies hierover aan de teams van Vergunningverlening en Brzo en beoordeelt risicobronnen in relatie tot ruimtelijke ontwikkelingen.
 • Je fungeert als een expert op het gebied van externe veiligheid bij complexe projecten, waarbij risicovolle inrichtingen betrokken zijn of waarbij sprake is van energietransitie.
 • Je adviseert Toezicht & Handhaving van het Brzo-team.
 • Je beoordeelt veiligheidsrapportages, kennisgevingen en andere veiligheidsstudies, zoals Gap-analyses.
 • Je beoordeelt QRA's en voert controleberekeningen uit.
 • Je fungeert als aanspreekpunt voor overheden, bedrijven en andere ketenpartners op het gebied van externe veiligheid.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Specialistisch Advies dat bestaat uit 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,- , of als je al een echte senior bent eventueel 11 met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,- . Dit is afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring. Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Je bent een adviseur die denkt in mogelijkheden, goed kan samenwerken en het beste tot zijn recht komt in een dynamische omgeving. Naast drie jaar relevante werkervaring beschik je over:

 • een afgeronde relevante technische hbo-/wo-opleiding, bij voorkeur chemische technologie;
 • aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van externe veiligheid, de Omgevingswet en de toepassing ervan in de praktijk;
 • gedegen kennis en ervaring met beoordelen van QRA's en het uitvoeren van controleberekeningen in Safeti-NL;
 • ervaring met het adviseren van diverse belanghebbenden binnen een complexe omgeving;
 • politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Je weet "hoe de hazen lopen" en je begrijpt het spanningsveld tussen de regels en de situatie;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden. Je weet de boodschap helder over te brengen en hebt overtuigingskracht;
 • sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Dat kan tot en met 16 juni aanstaande. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Vragen?

Ciska Buijze-Wit, teamleider JBA, staat je graag te woord via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur via het nummer .


In onze zoektocht naar nieuwe collega's werken we samen met de FUMO en de RUD Drenthe. Is deze vacature niets voor jou?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Veiligheid
Indicatie salaris (min – max]5247 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/adviseur-externe-veiligheid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.