Casemanager Jeugd Kwartier Zorg & Welzijn 16-11-2023

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Casemanager Jeugd Kwartier Zorg & Welzijn 16-11-2023

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Casemanager Jeugd

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het behouden en versterken van welzijn. Er wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee 'Altijd in de Buurt'.

Kwartier geeft uitvoering aan vier Sociale teams inclusief de aansturing hiervan. Een Sociaal Team is een netwerkorganisatie, waarin verschillende disciplines op het gebied van Zorg en Welzijn integraal samenwerken.

Wij zijn op zoek naar meerdere ervaren

Casemanagers Jeugd

voor 28 tot 32 uur per week

Voor de functie geldt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met intentie tot verlenging.

Werkveld

De Sociale teams hebben ieder een eigen werkgebied in de gemeente Midden-Groningen en bieden inwoners de toegang tot het sociale domein. Onze medewerkers geven advies en informatie, bieden procesmatige kortdurende en langdurige psychosociale hulpverlening en bieden casemanagement aan inwoners op alle levensdomeinen. De sociale teams richten zich op preventie, netwerkversterking en verzorgen de toegang tot zorg en ondersteuning vanuit drie sociale wetten: de Jeugdwet, de WMO en de Participatiewet.

De sociale teams werken integraal en zijn multidisciplinair ingericht. Ieder team bestaat uit 20 à 25 medewerkers.

Visie

We werken vanuit de visie op sociale veerkracht. Dit is het vermogen van mensen om met hulp van hun netwerk tot antwoorden te komen op de uitdagingen die ze tegenkomen. In een sociaal veerkrachtige samenleving hebben inwoners het heft in eigen handen. Mensen kunnen de uitdagingen van deze tijd aan en mensen met een beperking functioneren zo zelfstandig mogelijk. We werken zoveel mogelijk integraal met als doel problemen te voorkomen en te normaliseren.

Casemanager Jeugd

Je ondersteunt gezinnen, opvoeders en jeugdigen bij het verhelderen van hun vragen en behoeften op alle levensdomeinen. Je hebt kennis van uiteenlopende (familie)systemen en bent pro actief in het betrekken, versterken en ondersteunen van het gezin en het netwerk bij het maken van een (familie)plan met concrete doelen. Daar waar nodig zet je gespecialiseerde hulpverlening in om met het gezin aan de doelen te werken. Je voert hierin het case- management om de afstemming tussen de verschillende partijen te bevorderen en te volgen.

In crisissituaties weet je te bemiddelen en de-escalerend te interveniëren. Je bent alert op signalen van kindermishandeling, huiselijk geweld en andere bedreigingen van een gezonde ontwikkeling van de jeugdige. Je kunt hierin adequaat handelen en voert waar nodig de regie over de uitvoering van een (familie)plan.

Wat breng je mee?

Je kunt zelfstandig werken in een multidisciplinair team, als generalist naar de inwoners en als specialist binnen het team. Je zet jouw kennis en kunde op het gebied van jeugd in voor het team en ter ondersteuning van de overige teamleden. Integraal samenwerken is een kwaliteit van jou. Je bent een kei in motiveren, organiseren, plannen en analyseren en maakt heldere rapportages. Je bent bekend met ontwikkelingspsychologie en psychopathologie en herkent onveilige opgroeisituaties en signalen van kindermishandeling.

Je hebt ervaring in het managen van complexe cases en beschikt over ruime kennis van het werkveld van sociaal werk, de jeugdzorg en van de wet- en regelgeving op gebied van jeugd.

Natuurlijk sta je zelf stevig in je schoenen en kun je goed omgaan met conflicten en crisissituaties en handel je altijd professioneel. Wij vinden het belangrijk dat je een open en reflecterende houding hebt en zichtbaar, benaderbaar en ondernemend bent.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een plezierig en zelfstandig team, waarbinnen aandacht en ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling en de dingen die jou bezighouden maar ook voor humor en relativering.

Het team bestaat uit verschillende disciplines en medewerkers die zich met veel ervaring en gedrevenheid inzetten voor de burgers in de wijk. Het is een plezierige werkomgeving waarin ruimte is voor ondernemerschap en kansen.

Kwartier Zorg & Welzijn past de cao Sociaal Werk toe. Deze cao kent onder andere een aantrekkelijk IKB (Individueel Keuze Budget) en een loopbaanbudget. De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en is gebaseerd op salarisschaal 9.

Wat vragen wij verder?

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau (Social Work, MWD, SPH) en
bent in het bezit van een SKJ registratie.

Voor het werken bij Kwartier Zorg & welzijn is het kunnen overleggen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) noodzakelijk. Voor de uitvoering van het werk is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en auto.

Solliciteren?

Vragen?

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdwerker
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/5624/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.