Coördinator Kwartier Zorg & Welzijn 26-02-2024

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Coördinator Kwartier Zorg & Welzijn 26-02-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Taalcafé - Humanitas

Extra informatie

Doelgroepen

Mannen, Vrouwen, Mensen met een migratieachtergrond

2 - 2

Gegevens van de organisatie

Organisatie

Humanitas Midden-Groningen

Omschrijving werklocatie

Humanitas - Troelstralaan 7 9602XA Hoogezand

E:

T:

A: Laan van de Sport 2, 9603 TG Hoogezand

Humanitas heeft twee taalcafés voor nieuwkomers. Het Praathuis is op woensdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. En het taalcafé Kleurrijk is op donderdagmiddag 13:00 uur tot 15:00 uur. Wij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers die hierbij willen ondersteunen. Bij het taalcafé komen nieuwkomers en vrijwilligers samen om in een ongedwongen sfeer een praatje te maken. Of soms ook een spelletje te doen. Alles met het doel om het spreken in de Nederlandse taal te verbeteren. Ook wordt in het taalcafé aandacht besteed aan de eigen cultuur van de mensen en worden ervaringen uitgewisseld. Samenwerken en plezier staan centraal in het taalcafé.

Dit zijn de taken die horen bij een vrijwilliger van het taalcafé:

- Helpen bij het opzetten en begeleiden van interactieve taalactiviteiten en spelletjes - Ondersteunen van nieuwkomers bij het oefenen van de Nederlandse taal op verschillende niveaus - Creëren van een inclusieve en gastvrije sfeer voor alle deelnemers - Bijdragen aan het opruimen en schoonhouden van de ruimte na afloop van het taalcafé

Momenteel is er ook een vacature voor coördinator Taalcafé. Als coördinator ben je het aanspreekpunt vanuit het bestuur. Je zorgt samen met de taalcafé vrijwilligers voor het soepel verlopen van de taalcafés. Veel hoef je niet te doen als coördinator. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met nieuwkomers en taal, dat je positief bent en een warme en gastvrije omgeving kan creëren.

Vaardigheden en kwaliteiten

- Affiniteit met taal en interesse in het ondersteunen van nieuwkomers - Geduldig, empathisch en respectvol ten opzichte van diverse culturele achtergronden - Beschikbaarheid op woensdagochtend (10:00 - 12:00 uur) en/of donderdagmiddag (13:00 - 15:00 uur)

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Als taalcafé vrijwilliger bij Humanitas krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en een positieve impact te hebben op de levens van nieuwkomers. Bovendien bieden we training en ondersteuning om je te helpen bij het vrijwilligerswerk.

Aanvullende opmerkingen

Heb je interesse om vrijwilliger taalcafé of coördinator van het taalcafé te worden bel dan met telefoonnummer of stuur een e-mail naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacature/taalcafe-humanitas/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.