Psychomotorisch Therapeut Het Behouden Huys 04-05-2024

  1. Vacatures Sappemeer
  2. Psychomotorisch Therapeut Het Behouden Huys 04-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Psychomotorisch therapeut

Wij zoeken een:

Psychomotorisch therapeut (16-24 uur)

Ben jij een gedreven gedreven PMT-er die samen met ons het verschil wil maken voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten of nabestaanden? Heb jij een afgeronde HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en ervaring en/of affiniteit met psycho-oncologie of verliesverwerking? En ben je op korte termijn beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Behouden Huys

Kanker heeft een enorme impact op het leven van mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. De ziekte en behandelingen veroorzaken vaak lichamelijke klachten, maar kunnen ook psychische en sociale gevolgen hebben. Het Behouden Huys is een kleine GGZ-instelling en biedt professionele psychologische behandeling bij de verwerking van deze ingrijpende gevolgen. Het Behouden Huys is een psycho-oncologisch centrum met een kleinschalig karakter, korte lijnen en een persoonlijke benadering. Wij bieden zowel basis- als gespecialiseerde zorg. Wij behandelen mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden in alle fasen van het ziek zijn, waarbij kwaliteit van leven en het versterken van de eigen kracht/regie centraal staat. Daarnaast draagt Het Behouden Huys als expertisecentrum bij aan het bevorderen van kennis over en onderzoek naar psycho-oncologie. Wij bieden een werkplek met een open sfeer, waarin kwaliteit en toegankelijkheid belangrijk zijn. Wij zien ongeveer 800 cliënten per jaar. Naast onze hoofdvestiging in Haren houden we eens per week spreekuren in Emmen, Heerenveen en Hoogeveen.


Dit ga je doen

Wij zoeken voor ons multidisciplinaire behandelteam een PMT-er met een afgeronde HBO-opleiding Psychomotorische Therapie. Je gaat 16 tot 24 uur per week werken als psychomotorisch therapeut. Je bent breed inzetbaar, je werkt met zowel kinderen als volwassenen, met mensen die zelf kanker hebben (gehad), hun naasten of nabestaanden. Je geeft de behandelingen zowel individueel alsook eventueel in groeps- of gezinsverband. Uitvalsbasis voor PMT is in Glimmen een paar honderd meter vanaf de hoofdlocatie in Haren. De psychomotische therapie is ondersteunend aan de cognitieve therapie en is in afstemming met de hoofdbehandelaar voor cliënten die hiervoor geïndiceerd zijn.


Dit vragen we

Je bent PMT-er en je hebt bij voorkeur ervaring in de psycho-oncologie of verliesverwerking. Je beheerst de reguliere psychomotorische therapie en kan deze zelfstandig toepassen, inclusief de benodigde interventies. Je bent gemotiveerd om samen met collega's verder vorm te geven aan een prettig en efficiënt werkklimaat en aan de ontwikkeling van ons psycho-oncologisch centrum en bovendien ben je vanaf 1 september of al eerder beschikbaar.

Wij bieden

Vanaf 1 april 2019 is Het Behouden Huys een zelfstandige B.V. van het Martini Ziekenhuis. We bieden een fijne werkplek binnen een betrokken informeel team. Deze functie is ingeschaald in salarisschaal FGW 55 (trede is afhankelijk van opleiding en ervaring), conform CAO GGZ. De aanstelling is voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract. Tevens is er een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar.

Het team

Je werkt samen in een klein, deskundig en betrokken team waarin diverse disciplines vertegenwoordigd zijn. Er heerst een informele sfeer en het onderlinge contact tussen collega's is laagdrempelig. Ons team bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, gz-psychologen, een systeemtherapeut, een WO-psycholoog, vier vaktherapeuten (lichaamsgerichte therapie en beeldende therapie) en tot slot ondersteunend personeel. Maak hier alvast kennis met ons team

Bij Het Behouden Huys is diversiteit en inclusiviteit een belangrijk aandachtspunt. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten en de samenleving (culturele, etnische en seksuele diversiteit) zijn van harte uitgenodigd om te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul La Poutré () of Karin Folkers (hoofd behandelzaken en klinisch psycholoog), via . Paul is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig. Karin werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Daarnaast vertelt ex-cliënt Gelske Postma over haar ervaring bij Het Behouden Huys nadat zij de diagnose borstkanker kreeg en wat de therapie haar heeft opgeleverd.

Reageren?

Overtuigd en wil je iets betekenen voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten? Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk 31 mei via e-mail naar onder vermelding van sollicitatie PMT-er.

Het Behouden Huys heeft het Keurmerk Basis GGZ en voldoet aan alle normen van het keurmerk.
Tevens voldoet Het Behouden Huys aan eisen van de HKZ.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPsychomotorisch Therapeut
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)16 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGlimmen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.behoudenhuys.nl/over-ons/vacatures/psychomotorisch-therapeut

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.