Quality Assurance Manager Paramelt 08-05-2024

 1. Vacatures Sappemeer
 2. Quality Assurance Manager Paramelt 08-05-2024

Werken in Sappemeer

 

Introductie vacature 

Quality Assurance Manager

Veendam B.V. | Masters degree | QA

 • Quality Assurance Manager

Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel, krijg je energie van samenwerken met collega's en wil je bijdragen aan de groei van een van onze vestigingen? Dan is deze rol jou op het lijf geschreven!

Vestiging Veendam

Als Quality Assurance Manager werk je op onze locatie in Veendam. Deze vestiging richt zich met name op de ontwikkeling en productie van watergedragen coatings en lijmen en oplosmiddelhoudende constructielijmen. Onderzoek naar product- en procesverbeteringen vindt plaats in ons eigen laboratorium.

Wat ga je doen?

Als Quality Assurance Manager ben je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en waarborging van het kwaliteitsbeleid conform het Quality Management System (QMS). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het toezien op de naleving van de regelgeving in overeenstemming met de opgestelde procedures, deels GMP, ISO 9001:2015 en -binnenkort te behalen- ISO 14001 certificeringen.

Je bent onderdeel van het lokale management in Veendam, bestaande uit 5 personen, en je rapporteert aan de Chief Technology Officer (CTO).

Verantwoordelijkheden

In deze rol ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • het vergroten van de bekendheid met en naleving van het kwaliteitsmanagementsysteem in Veendam.
 • het opvolgen van lokale beleidslijnen en normen, waarbij wordt nagegaan of de processen van in overeenstemming zijn met de voorschriften en of het huidige beleid dat alle wettelijke en interne normen weerspiegelt.
 • de samenwerking met collega's van diverse afdelingen om procedures, standaarden en systemen voor de operatie in Veendam vast te stellen. Je zorgt hierbij voor een doorlopend review-proces en ziet erop toe dat de documentatie wordt bijgewerkt.
 • het volledige auditproces, zowel intern als extern, waaronder klantenaudits, leveranciersaudits en audits door certificerende instanties.
 • het volledige klachtenproces, waarbij je de oorzaak analyseert, de geschikte corrigerende maatregelen ontwikkelt en zorg draagt voor een tijdige en doeltreffende afsluiting.

 • de coördinatie voor continue verbetering van interne prestaties en kwaliteit. Dit doe je door een proactieve bijdrage te leveren aan verbeterprogramma's en nieuwe processen binnen de organisatie. Hiervoor werk je nauw samen met andere afdelingen zoals Productie, HSE (Health, Safety & Environment), Maintenance & Engineering en Plant Support & Development.
 • het vaststellen van opleidingsbehoeften en eventueel aanbieden van opleidingen aan collega's.
 • het bewaken van verschillende kwaliteitsindicatoren en zorgen voor effectieve corrigerende maatregelen waar nodig, bijvoorbeeld data-analyse ter ondersteuning van QC of procestrends, KPI's, inzicht in klachten, enz.
 • het specificeren van kwaliteitseisen van grondstoffen/verpakkingsleveranciers, klanten en externe dienstverleners (in samenwerking met o.a. PS&D en productmanagement).
 • het opstellen van QA-rapportages (Management Reviews) en onderhouden van contacten met certificerende instanties.
 • het afhandelen van vragen van klanten met betrekking tot kwaliteit, inclusief klant specifieke kwaliteitsverbintenissen, vragenlijsten en uitgebreide productspecificaties.

Jouw profiel

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die zich thuis voelt in een informele organisatie met een no-nonsense cultuur. Het is belangrijk dat je van aanpakken weet en zelfstandig te werk kunt gaan.

Wij zijn op zoek naar iemand met:

 • een academische opleiding én minimaal 5 jaar relevante werkervaring en solide kennis van quality assurance in de chemie of lijmindustrie, levensmiddelen/GMP industrie.
 • ervaring in het deelnemen aan verbetertrajecten binnen een productieomgeving en sterke communicatieve vaardigheden die je in staat stellen om vanuit jouw kennis en kunde mensen mee te krijgen.
 • een sterk gevoel voor kwaliteit en optimalisatie van processen. Je bent gewend aan een hoge mate van complexiteit en dynamiek. Doordat je je analytische vaardigheden combineert met een pragmatische instelling sta je midden in de productieorganisatie. Je voelt je thuis binnen een ondernemende organisatie met korte lijnen.
 • het vermogen om snel te kunnen schakelen. Daarnaast kun je goed plannen en organiseren en heb je oog voor detail zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Kennis van wet- en regelgeving en GMP, voedselveiligheid (food contact materials) is een pré.
 • een flinke dosis zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat je onontbeerlijk je verantwoordelijkheid neemt in deze functie.
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • een woonlocatie in de omgeving van Veendam, of je bent bereid te verhuizen naar deze regio.

"…We zijn trots op wat we elke dag bereiken…

"

Wat kun je van ons verwachten?

staat bekend als een goede werkgever. Wij vinden het belangrijk dat jij goed op je plek zit, en zorgen hiervoor met zowel onze primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat kun je onder andere verwachten als Quality Assurance Manager:

 • Marktconform salaris
 • 8% vakantietoeslag
 • 13 e maand
 • Pensioenregeling

 • Reiskostenvergoeding
 • Minimaal 22 vakantiedagen en 9 ADV dagen o.b.v. 40 uur
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Bij een vast dienstverband: fietsplan en bedrijfsfitness

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag werken in een dynamisch, gezond en ambitieus bedrijf? Stuur dan je CV en motivatie naar of solliciteer via onderstaande button.

Heb je nog aanvullende vragen over de functie? Neem dan contact op met onze HR-afdeling (+31 (0)72 - 575 06 00).

We are

is een marktleider op het gebied van industriële wassen, lijmen en coatings. De organisatie kent een rijke historie waarin productkwaliteit, flexibiliteit, innovatie en klantgerichtheid belangrijke pijlers van het succes zijn. In de laatste twee decennia hebben investering ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot een middelgroot multinationaal bedrijf.

Wij zijn

is een marktleider op het gebied van industriële wassen, lijmen en coatings. De organisatie kent een rijke historie waarin productkwaliteit, flexibiliteit, innovatie en klantgerichtheid belangrijke pijlers van het succes zijn. In de laatste twee decennia hebben investering ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot een middelgroot multinationaal bedrijf.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelManager Quality Assurance
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.paramelt.com/vacancies/quality-assurance-manager-veendam/?sourceID=1491

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitsappemeer.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Sappemeer en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.